Вівторок, 1 Жовтня, 2024

На Дніпропетровщині пройшли урочистості до 9-ї річниці створення Національної гвардії України. Вручили захисникам відзнаки, нагороди і подарунки. Подякувати бійцям завітали начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, голова облради Микола Лукашук, керівники силових структур регіону, представники духовенства.

«Приїхав у їхній день до наших відважних нацгвардійців. Передав від відповідального бізнесу новенькі автівки. Три пікапи – з міцним двигуном та високою прохідністю. Впевнений, позашляховики стануть у нагоді під час виконання бойових завдань. Особливо штурмовикам бригад Гвардії наступу», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Він передав ключі від машин. Додав, що пишається звитягами та професіоналізмом захисників.

 На додачу очільник області привіз від меценатів й декілька дронів для бійців. А ще – вручив відзнаки Президента України: медалі «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни». Самого Сергія Лисака нацгвардійці нагородили знаком «За співпрацю».

«Національна гвардія – надважливе формування українських сил оборони. Бійці-найгвардійці демонструють мужність, відвагу, сміливість. Боронять нашу територіальну цілісність і незалежність», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

У сучасному вигляді Національну Гвардію України створили в березні 2014 року. А вже з квітня її бійці разом зі Збройними силами України брали участь в Антитерористичній операції.

Коли 24 лютого 2022-го розпочалась повномасштабна війна – з перших хвилин стали на захист країни.

«За ці роки ми зміцніли у військовому плані. Бійці опанували сучасні види озброєння. У лавах Нацгвардії справжні патріоти. Люди, які прийшли на службу за покликом серця. І які не віддадуть ворогу ні сантиметра рідної землі», – наголосив заступник начальника Центрального територіального управління Нацгвардії України Вадим Макаренков.

Він додав, що зараз триває формування штурмових бригад Гвардії наступу. Там чекають вмотивованих добровольців. Підрозділи звільнятимуть окуповані агресором території.