Середа, 2 Жовтня, 2024

32-річний ув’язнений Синельниківської виправної колонії організував злочинну схему з продажу неіснуючих дров. Про це повідомили в прокуратурі Дніпропетровської області.

Для цього він залучив свою співмешканку та матір.

Ув’язнений безпосередньо спілкувався з потерпілими та пропонував послуги з продажу дров, а його спільники розміщували оголошення та підшуковували осіб, які оформляли на себе банківські картки.

З вересня 2022 року зловмисники розміщували в мережі Інтернет оголошення про продаж дров. Умовою була повна або часткова передплата на карткові рахунки. Щойно покупці переказували гроші – фігуранти припиняли з ними контакт і не виконували угоду. У такий спосіб шахраї ошукали 11 громадян з різних регіонів країни та заволоділи їхніми коштами на суму майже 100 тис. гривень.

23 березня за місцями мешкання фігурантів у містах Синельникове, Дніпро та Перещепине відбулися 8 обшуків, в ході яких були вилучені банківські картки, комп’ютерна техніка, мобільні телефони та сім-карти, чорнові записи, наркотики, грошові кошти та інші речові докази.

Цього ж дня за процесуального керівництва Синельниківської окружної прокуратури двом особам повідомили про підозру за 11 фактами шахрайств за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Ще одній – повідомлено про підозру за 5 фактами.

Наразі вирішується питання щодо обрання всім учасникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Вживаються заходи для встановлення всіх епізодів злочинної діяльності затриманих та потерпілих від шахрайських дій в інших областях.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділу Синельниківського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітниками відділу кримінальної поліції Синельниківського районного управління поліції та Управління карного розшуку ГУНП в області.