Середа, 2 Жовтня, 2024

Україна подала до Фінляндії запит щодо винищувачів F/A-18 Hornet. Наразі йдеться лише про обговорення можливості передачі цих літаків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на фінське видання Helsingin Sanomat.

Вказано, що запит України про обговорення – це реакція на слова прем’єр-міністра Фінляндії, яка допустила можливість передачі Києву Hornet.

"Запит надійшов після того, як прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марі обговорила з президентом України Володимиром Зеленським можливість передачі країні винищувачів Hornet", – йдеться в повідомленні.

Як інформує видання, посилаючись на власні джерела, йдеться про запит на тристоронні переговори між Фінляндією, Україною та США щодо цих бойових літаків.

Оскільки, як пояснюється, можлива передача у майбутньому цих літаків потребує схвалення США, оскільки виробляє F/A-18 Hornet американська оборонна компанія.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та персональні дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].