Середа, 2 Жовтня, 2024

Євген Пригожин, скоріше за все, програє у протистоянні з російськими військовими. Групи "Вагнер" взагалі може не залишитися після того, що відбувається навколо Бахмуту.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

"Цей конфлікт триває. Хто вийде переможцем? Найімовірніше – міністерство оборони та генштаб", – сказав він.

Як зазначив Скібіцький, військове відомство різко обмежило постачання та боєприпаси для "вагнерівців".

За його словами, у Пригожина є проблеми з набором особового складу. До того ж він не виконав ту обіцянку, яку давав: він казав, що до вересня візьме Бахмут. Він почав критикувати російську регулярну армію, хоча сам не виконав свої обіцянки.

"Але основне – чи залишиться взагалі ПВК "Вагнера" після того, що зараз відбувається довкола Бахмута? Вона втрачає свої основні сили, а їхні інтереси не обмежуються лише Україною. У них є завдання в Сирії, в Африці, на Близькому Сході. Пригожин уже відверто визнає, що його просто зливають", – додав Скібіцький.

У січні британська розвідка повідомляла, що чисельність групи "Вагнер" на російсько-українському фронті сягала 50 тисяч осіб. З того часу вона втратила приблизно половину складу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].