Субота, 5 Жовтня, 2024

Китай уважно спостерігає за розвитком війни в Україні. Ставки виходять далеко за межі її території.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу у підкомітеті Сенату, пише РБК-Україна з посиланням на Sky News.

За словами Блінкена, політична й матеріальна підтримка Росії з боку Китаю суперечить інтересам США. Водночас Вашингтон не бачить доказів того, що Пекін постачав летальне озброєння Москві для війни проти України.

"Ставки в Україні виходять далеко за межі України… Я думаю, що це має глибокий вплив, наприклад, в Азії", – зауважив Блінкен.

Китай, як відзначив державний секретар США, спостерігає за війною в Україні й винесе уроки з того, як світ протистоїть російській агресії.

Зазначається, що російське вторгнення викликало занепокоєння через те, що Китай може відчути в собі сміливості й зробити подібний крок щодо Тайваню.

Якщо ж Росії буде дозволено безкарно нападати на сусідів, це "відкриє скриньку Пандори" і призведе до "світу конфліктів", додав Блінкен.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що найвище керівництво Польщі назвало китайсько-російський альянс небезпечним.

Тим часом російський диктатор Володимир Путін заявив, що готовий частково схвалити так званий "мирний план" Китаю щодо України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.