Субота, 5 Жовтня, 2024

На сайті Кремля опублікували перемонтоване відео з поїздкою президента Росії Володимира Путіна до окупованого Маріуполя. З ролика вирізали фрагмент із криком жінки "Це все неправда! Це все напоказ!". Увагу на це звернув телеграм-канал "Можемо пояснити", пише Радіо Свобода.

Вигук пролунав, коли Путін розмовляв біля під'їзду із місцевими жителями. Крім крику, з нового відео видалили слова чоловіка, що йому теж 70 років (як і Путіну), але він "залишився без нічого". Вихідну версію запису зберегли медіа. Також на сайті Кремля залишилася первісна аудіодоріжка: віддалений із відео фрагмент на ній починається з 22:26.

Приїзд президента Росії Володимира Путіна до Маріуполя після ордеру на його арешт Міжнародного кримінального суду є "символічною демонстрацією бравади Путіна", написали світові видання. А численні користувачі соцмереж в Україні та оглядачі за кордоном порівняли це із візитом лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера у 1941 році.

"Як і личить злодіям, Путін під покровом ночі відвідав український Маріуполь. По-перше, це безпечніше. Крім того, темрява дозволяє йому висвітлити те, що він хоче показати, і сховати місто, яке його армія повністю зруйнована, а мешканців вціліло небагато, подалі від сторонніх очей", – йдеться у заяві Міноборони України у Twitter.