Четвер, 3 Жовтня, 2024

Українці надзвичайно цінують підтримку з боку влади Сполучених Штатів та всього американського народу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави ОП Андрія Єрмака під час зустрічі з власницею журналу The Atlantic Лорен Пауелл Джобс, головним редактором Джеффрі Голдбергом і публіцисткою Енн Епплбаум.

Посадовець зазначив, що із допомогою США та країн НАТО наша держава показала, що Росія не така сильна й страшна, як багато хто вважав.

"Наша країна – і це принципова позиція президента Володимира Зеленського – не має наміру зупинятися й буде звільняти окуповані агресором території, а для цього нам потрібні насамперед зброя та боєприпаси", – вказав Єрмак.

За його словами, вкрай важливо зберігати високий рівень підтримки України, щоб партнери так само вірили у перемогу, як і українці.

"Наше завдання – спілкуватися з американським суспільством на всіх рівнях, аби американці відчували, що перемога України є інтересом Сполучених Штатів", – підкреслив глава ОП.

Єрмак також нагадав, що за час повномасштабної війни тисячі українських дітей були нелегально вивезені в РФ.

При цьому він звернув увагу на те, що у світі немає механізму, який би забезпечував повернення таких дітей на батьківщину, до своїх родин, і Україна зараз активно працює в цьому напрямку.

Нагадаємо, координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі анонсував новий пакет військової допопоги для України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.