Четвер, 3 Жовтня, 2024

При Дніпропетровській ОВА працює комісія зі стабілізації цін на споживчому ринку. До неї увійшли податківці, представники Нацполіції, Антимонопольного комітету та Держпродспоживслужби. Фахівці останньої активізували цінові дослідження соціально значущих продовольчих товарів та виявили, що 72 крамниці  Дніпропетровщини завищують  ціни на соціально значущі товари.

Про це повідомляє Дніпро ОВА.

«Соціально значущі товари підлягають регулюванню. Торгівельна надбавка на них обмежена.  Чи всі підприємці дотримуються встановлених правил, досліджує нині спеціальна комісія».Серед регульованих 8 позицій вітчизняного виробництва, на які націнка обмежена. Вона не має перевищувати 10% від собівартості. А ще – 12 продовольчих товарів, про подорожчання яких підприємець має попереджати”, – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

За півтора місяця обстежили понад 200 підприємств. У 72 завищували націнку на соціально значущі продукти. Майже 50 підприємців усунули порушення. Інформацію щодо решти розглядає спеціальна комісія при ОВА.