Середа, 2 Жовтня, 2024

У Росії в рамках нового набору до армії військовослужбовців контрактників, що розпочнеться з 1 квітня, міністерство оборони планує поповнити війська на 400 тисяч солдатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Радіо Свобода".

Така кількість випливає з аналізу рознарядок, розісланих у регіони РФ, де зазначена кількість людей, із якими слід підписати договір військову службу.

Основна частина роботи лягає на працівників військових комісаріатів, а звітувати про виконання плану стануть губернатори.

У Міноборони РФ мають намір, зокрема, набрати у Челябінській та Свердловській областях на професійну службу по 10 тисяч осіб, у Пермському краї, як повідомляється, потрібно зібрати 9 тисяч контрактників.

Цього тижня жителям Воронезької області знову почали роздавати повістки у військкомати, як це було у вересні минулого року після оголошеної російським диктатором Володимиром Путіним "часткової мобілізації".

Влада Воронезької області запевняє, що це робиться "виключно для актуалізації даних військового обліку".

Разом з тим речник президента РФ Дмитро Пєсков стверджує, що в Кремлі "немає обговорень" щодо проведення другої хвилі мобілізації.

У публікації також зазначається, що чутки про початок нової хвилі мобілізації в РФ, щоб було когось кидати на війну проти України, періодично з'являються в ЗМІ з кінця 2022 року. При цьому у Кремлі продовжують заперечувати такі плани.

За офіційними даними, з вересня 2022 року в рамках "часткової мобілізації" на військову службу призвали понад 330 тисяч громадян РФ, які перебувають у запасі.

У січні 2023 року глава Міноборони РФ Сергій Шойгу оголосив про завдання збільшити чисельність армії до півтора мільйона людей протягом трьох років. Передбачається, що майже половина з них будуть контрактниками.

Нагадаємо також, що до Держдуми РФ було внесено законопроект про підвищення граничного віку служби до призовної армії з 27 до 30 років.

Додамо, нещодавно в українській розвідці повідомили, що Росія готується розпочати нову хвилю мобілізації, але зазначили, що це ще більше її виснажить.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.