Середа, 2 Жовтня, 2024

Суд виніс вирок молодшому інспектору однієї з виправних колоній, який кілька років тому разом із двома спільниками  пограбував та вбив фермера. Вони вдерлися до домовлодіння фермера в с. Саксаганське на території Криничанської громади. У будинку на той час, крім хазяїна, перебували шість членів сім’ї, включаючи двох малолітніх дітей. Погрожуючи застосуванням насильства, злочинці зв’язали присутніх та почали вимагати грошові кошти і коштовності, а фермера почали бити та прострелили ногу та руку, аби той сказав де ховає готівку. Чоловік не витримав знущань та повідомив, де в будинку сейф з грошима. Нападники забрали близько 580 тис. грн в різній валюті. Крім того, змусили віддати коштовності, які були на потерпілих.

Після заволодіння коштовностями, золотими прикрасами та грошовими коштами, нападники нанесли чоловіку численні удари по тілу та смертельне ножове поранення у грудну клітину. 

Вони намагалися покинути місце скоєння злочину на автомобілі фермера, проте під час руху кермо заблокувалося і заволодіти транспортним засобом чоловікам не вдалося.

Баглійський районний суд  визнав трьох учасників групи винними в умисному вбивстві з корисливих мотивів, розбої та незаконному заволодінні транспортним засобом (п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289 КК України). Вироком суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.