Середа, 2 Жовтня, 2024

Міністерство закордонних справ у справах Співдружності та міжнародного розвитку Британії виділить 24 млн доларів для боротьби з дезінформацією. Кошти отримають 42 мовні служби ВПС у найближчі два роки.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу британського уряду.

"В якості міжнародного мовника, якому найбільше довіряють у всьому світі, Всесвітня служба ВВС є життєво необхідним джерелом, яке представляє точні та неупереджені новини, аналітичні матеріали та дебати 42 мовами для 365 млн осіб по всьому світу", – йдеться в повідомленні британського уряду .

Повідомляється, що одноразова виплата дозволить ВВС продовжувати відігравати свою ключову роль у боротьбі зі шкідливою дезінформацією.

Всесвітня служба ВВС була створена в 1932 році і спочатку була націлена виключно на англомовних слухачів, які проживали в британських колоніях по всьому світу. 1938 року в неї з'явилася перша неангломовна мовна служба.

Раніше ми писали, що британська служба контррозвідки MI-5 почне безпосередньо допомагати національним компаніям та організаціям у відображенні загроз, що походять від Росії та Китаю.

Також повідомлялося, що, на думку Лондона, безпека Великобританії залежить від того, як саме закінчиться війна Росії проти України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.