Вівторок, 1 Жовтня, 2024

Компанія німецького залізничного перевізника Deutsche Bahn – DB Cargo припинила безкоштовно транспортувати гуманітарні вантажі в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Spiegel.

За даними газети, безкоштовні перевезення в Україну припинили здійснювати з 1 січня. Компанії, які хочуть відправити допомогу в Україну, повинні будуть повністю оплачувати перевезення, що наразі становить до 6 тисяч євро за контейнер.

Є припущення, що причиною є давня суперечка між DB Cargo і міністерством транспорту Німеччини щодо фінансування перевезень.

Як повідомляється, дочірня компанія Deutsche Bahn кілька разів зверталася по державну підтримку, оскільки як акціонерне товариство може отримувати стороннє фінансування в обмеженому обсязі. Лише у 2022 році року DB Cargo витратила близько п'яти мільйонів євро на перевезення гуманітарної допомоги.

Однак, до кінця попереднього року рішення між профільним міністерством і перевізником не було досягнуто, тому донорські організації були поінформовані про "тимчасове призупинення безкоштовних перевезень".

"Залізничний міст був ініціативою DB Cargo. Федеральний уряд дуже вітає цю ініціативу. У федеральному уряді тривають дискусії щодо того, в якій формі і в якому обсязі буде надаватися підтримка залізничному мосту в майбутньому", – зазначили Міністерстві транспорту Німеччини.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що німецький оператор залізниць Deutsche Bahn допоможе "Укрзалізниці" у відновленні залізничної інфраструктури України.

Також раніше ми писали, що за допомогою Deutsche Bahn почалися перевезення залізницею українського зерна для експорту.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.