Понеділок, 30 Вересня, 2024

Канадський уряд наразі обговорює передачу Україні сотень сучасних розвідувальних безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на National Post.

"Оттава веде перемовини про постачання Україні сотень високотехнологічних вироблених у Канаді дронів, які українці назвали “єдиним продуктом на ринку, що вдовольняє усі наші операційні потреби", – пишуть ЗМІ.

У матеріали вказується, що віцепрем'єр України Юлія Свириденко влітку надіслала листа міністрам оборони та фінансів Канади із запитом на надання 300 дронів Teledyne Flir R70 Skyranger, які виготовляються у провінції Онтаріо.

Як зазначає National Post, якщо Канада погодиться передати БПЛА та забезпечити навчання українських військових, то це їй обійдеться приблизно у 115 мільйонів доларів США.

"Запит на передачу дронів до недавнього часу не був пріоритетом, однак джерела стверджують, що до укладення угоди тепер залучено Канадську комерційну корпорацію – державний концерн, який допомагає іноземним урядам закуповувати канадські товари", – додає видання.

Нагадаємо, Канада виділяє Україні 3 млн канадських доларів на розмінування території країни.

Крім того, Трюдо раніше заявляв, що Оттава готова розширити свою льотну тренувальну програму, щоб включити до неї українських військових пілотів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.