Понеділок, 30 Вересня, 2024

Окупанти поширюють "секретну" інформацію про будинки в Маріуполі, які підлягають знесенню. Це не більше ніж фейк, призваний тих, хто виїхав з міста, повернутись назад.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву радника мера Маріуполя Петра Андрющенка.

"Підконтрольними росіянам паблікам сьогодні поширено “секретну” інформацію про будинки в Маріуполі, які підлягають знесенню. Інформація розповсюджується досить швидко і викликає шалений резонанс серед маріупольців в евакуації. Ця інформація є свідомим фейком", – пише він.

За його словами, проаналізувавши перелік будівель можна впевнено заявити, що найменш 30% з цього переліку взагалі не мають пошкоджень.

"Мета поширення такої дезінформації єдина – через психологічний вплив та страх втратити останнє змусити маріупольців з евакуації повернутись додому. В Маріуполь, де у окупантів катастрофічна нестача працездатного населення. То ж – не вірте. Не переймайтесь і не піддавайтесь паніці", – резюмував Андрющенко.

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Маріуполі загарбники ставлять людей перед фактом, що їхні будинки буде демонтовано. Українцям дають добу для того, щоби зібрати речі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.