Понеділок, 30 Вересня, 2024

Фейкова влада Херсонської області організувала концерти з нагоди дня Росії. Однак, місцеві жителі проігнорували запрошення.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова голови Херсонської обласної ради Олександра Самойленко в коментарі для "Суспільне".

"Більш ганебного сорому Росія не могла собі уявити. Там херсонців є 30 чи 40 людей. Навіть якби врахувати тих, хто ходить на всі свята, не зважаючи на їх політичний окрас, їх мало б бути більше. Просто неможливо прищепити мертве дерево до живого", – заявив Самойленко.

За словами радника голови Херсонської військової адміністрації Сергія Хланя, фейкова влада вирішила організувати "святкування" не лише в самому Херсоні, але й по усій області.

Тим часом як зауважив Хлань, рух "Опора" вже розклеїв листівки по всьому місту з пропозицією містянам здавати окупантів.

"Сьогодні по всьому Херсону, рух "Опору" розклеїв листівки з QR-кодами, за якими можна детальніше ознайомитись із пропозиціями "Здав окупанта – отримай гроші" тощо. Такі листівки поклеїли навіть на будівлі, де військові РФ розташували свій штаб ФСБ, та на зайнятих росіянами адміністративних будівлях", – відзначив радник голови Херсонської ОВА.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що, згідно з даними російських ЗМІ, окупаційна влада Херсону вже почала видавати паспорти Росії місцевим жителям. Однак, в перший день документ вирішили отримати лише менше 25 людей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.