Понеділок, 30 Вересня, 2024

У Латвії привітали громадян країни-агресора з так званим днем Росії. Їм побажали поразки в загарбницькій війні проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter міністра закордонних справ Латвії Едгарса Рінкевичса.

"Сьогодні Росія відзначає День Росії, бажаю поразки в агресивній війні проти України, відмови від імперських амбіцій та побудови сучасної, демократичної та правової держави", – написав він.

"день Росії"

Додамо, що з 1992 року жителі країни-агресора відзначають цю дату як "День Росії". Саме 12 червня 1990 року у Москві ухвалили "декларацію про державний суверенітет" РФ.

Акції в десятках країн

Нагадаємо, що саме сьогодні з нагоди "дня Росії" відбудуться вуличні акції проти російської агресії в Україні. До них готуються десятки міст.

Акції, як правило, організовують росіяни, що живуть в цих країнах, і не згодні з політикою Володимира Путіна, виступають проти війни. До участі запрошуються і громадяни інших країн.

Вони, зокрема, відбудуться біля російських посольств або на центральних площах міст. Активісти зберуться зокрема в Єревані, Відні, Празі, Гельсінкі, Тбілісі, Парижі, Берліні, Лондоні, Вашингтоні – і ще в десятках міст.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.