Четвер, 3 Жовтня, 2024

Кабінет міністрів на період воєнного стану зупинив конкурси з відбору керівників та членів наглядових рад державних підприємств. Однак це не стосується членів наглядових рад державних банків та "Укренерго", "Укргідроенерго", НАК "Нафтогаз України", "Укрпошта", портів, аеропорту "Бориспіль" та "Енергоатома".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову від 31 травня 2022 р. № 643.

Згідно з постановою:

не проводиться конкурсний відбір керівників, голів виконавчих органів та членів наглядових рад суб’єктів господарювання державного сектору економіки;
зупиняється конкурсний відбір керівників, голів виконавчих органів та членів наглядових рад суб’єктів господарювання, оголошений до моменту введення в дію воєнного стану;
призначення на посаду керівників, та членів наглядових підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, здійснюється суб’єктом управління об’єктами державної власності без конкурсу за погодження з Кабміном на строк, який не перевищує строку дії воєнного стану та трьох місяців після його припинення або скасування.

Водночас норми постанови не застосовуються до проведення конкурсного відбору членів наглядових рад "Укренерго", "Укргідроенерго", НАК "Нафтогаз України", "Укрпошта", державних підприємств "Адміністрація морських портів України", "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" і "Енергоатом", а також членів наглядових рад державних банків.

Нагадаємо, Кабінет міністрів перепризначив Юрія Вітренка головою правління НАК "Нафтогаз України" строком на один рік. Контракт буде діяти до 29 квітня 2023 року.

Термінові і важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.