Понеділок, 30 Вересня, 2024

Український ринок нових автомобілів у травні показав позитивну динаміку. Офіційні дилери за місяць реалізували близько 2,7 тисяч автомобілів, що на 115% більше, ніж за квітень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Автоконсалтинг.

Другий місяць поспіль ринок демонструє істотне зростання. Тим не менш, показники продажів виявилися на 69% менше, ніж у травні 2021 року. Всього ж з початку року українці придбали 15,5 тисяч нових автомобілів.

Лідером за підсумками травня стала Toyota, якій вдалося на 160% збільшити продажі в порівнянні з квітнем. Цей ривок дозволив випередити Renault, яка в травні посіла друге місце.

Стабільно нарощує продажі і Volkswagen і Skoda, п'яте місце зайняв Hyundai. Серед найбільш продаваних моделей на ринку переважають кросовери. Найчастіше українці купували Toyota Rav4, Renault Duster, Kia Rio, Skoda Kodiaq і Toyota Yaris Cross.

Нагадаємо, в березні Верховна рада прийняла закон про звільнення від мита та ПДВ імпорту товарів, що ввозяться підприємствами. Також закон звільняє від митних платежів транспортні засоби, які ввозяться громадянами.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.