Вівторок, 1 Жовтня, 2024

Російські окупанти намагаються оточити українських військових біля Лисичанська та Сєвєродонецька. До того ж ворог не полишає спроб форсувати річку Сіверський Донець.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на зведення Управління стратегічних комунікацій.

"Окупанти вели активні бойові дії на Сєвєродонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках. Основна мета ворога – оточення наших військ у районах міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк та блокування основних логістичних шляхів", – йдеться в повідомленні.

В управлінні наголошують, що ворог активно застосовує авіацію, сили та засоби ракетних військ і артилерії, радіоелектронної боротьби.

"З метою чергових спроб форсування річки Сіверський Донець у визначених районах, здійснює поповнення запасів боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів", – додають військові.

Раніше повідомлялося, що противник спробує перейти Сіверський Донець на ділянці Дроновка – Білогорівка.

Нагадаємо, російська армія робила кілька спроб форсувати Сіверський Донець, але щоразу потрапляла під артилерійський вогонь ЗСУ. Так, 13 травня, українські десантники зруйнували понтонні переправи і знищили понад 70 одиниць техніки противника.

Зазначимо, голова Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай заявляв, що після кількох невдалих спроб російські війська бояться форсувати Сіверський Донець.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.