Неділя, 29 Вересня, 2024

Українська армія може перейти в масштабний контрнаступ на російські війська приблизно до липня. Саме до цього терміну буде накопичена критична маса озброєнь.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "До кінця року і довше. Основні сценарії війни Росії проти України".

Як зазначив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, українські війська на сьогодні успішно пригальмовують або роблять зовсім неможливим просування противника на Донбасі. А також створюють умови для переходу в контрнаступ.

"Наступна стадія – ми спробуємо зупинити просування росіян в усіх напрямках, особливо на сході, і будемо накопичувати критичну масу озброєнь для переходу в контратаку, а росіяни будуть окопуватися і будувати захисні рубежі", – сказав він.

Він підкреслив, що якщо поставки західної зброї в Україну будуть йти в необхідному обсязі, то приблизно до липня з'являться передумови для масштабного контрнаступу. Схожі часові рамки дають і експерти з Conflict Intelligence Team.

При цьому багато чого залежатиме від того, як на практиці реалізовуватиметься програма допомоги Україні в рамках ленд-лізу. Якщо все піде без зволікань, то, за словами одного з поінформованих співрозмовників видання у владі, вже через пару місяців Україна дійсно набере критичну масу озброєнь, необхідних для успішної деокупації своїх територій.

Нагадаємо, згідно з даними американського Інституту вивчення війни російські війська зміцнюють оборонні рубежі та готуються до затяжних боїв на півдні України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.