Неділя, 29 Вересня, 2024

Туреччина закликала Швецію переглянути своє ставлення до терористичних організацій та зняти ембарго на експорт зброї для того, щоб стати частиною НАТО.

Як передає РБК-Україна з посиланням на Reuters, про це під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Голова турецької держави заявив, що Швеція "має переглянути свої побоювання щодо терористичних організацій та зняти ембарго на експорт зброї до Туреччини, введеної після її вторгнення до Сирії у 2019 році".

Варто зауважити, що Туреччина звинувачує Швецію та Фінляндію у тому, що вони приховують людей, пов'язаних із бойовиками Робочої партії Курдистану (РПК) та послідовниками Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара вважає організатором спроби державного перевороту у 2016 році.

Нагадаємо, раніше Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що він поки що не готовий підтримати заявки Фінляндії та Швеції на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Також ми писали, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг упевнений, що Альянс зможе швидко надати позитивне рішення щодо Швеції та Фінляндії. Він вважає, що Туреччина не зможе заблокувати процес.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.