Неділя, 29 Вересня, 2024

Українці можуть відвідувати судові засідання онлайн та підписувати необхідні документи. Це можна зробити за допомогою "Дія.Підпису".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал сервісу "Дія".

"Тепер взяти участь у судовому засіданні або підписати документи для суду можна онлайн – з "Дія.Підписом". Це буде корисно для українців, які покинули свої домівки через повномасштабну війну чи перебувають на тимчасово окупованих територіях", – йдеться в повідомленні.

Тож, якщо у громадянина немає кваліфікованого електронного підпису (КЕП) створити "Дія.Підпис" можна за кілька кліків у застосунку.

Як створити "Дія.Підпис"?

1. Зайдіть у "Дію" та натисніть "Меню".

2. Виберіть "Дія.Підпис" і натисніть "Створити".

3. Пройдіть перевірку особи. Достатньо кліпнути чи усміхнутися.

4. Придумайте 5-значний пароль

Після чого ви можете брати участь в електронному правосудді, а також підписувати документи онлайн: заяву на порталі "Дія", договір оренди, офіційний лист тощо.

Як працює Дія.Підпис?

Як пояснюють у Мінцифрі, технологія "Дія.Підпису" новітня та унікальна. Коли ви підписуєте документ, штучний інтелект порівнює біометрію вашого обличчя з фото в ID-картці чи закордонному паспорті. А кліпнути чи усміхнутися потрібно для того, щоб "Дія" розуміла, що ви – реальна людина.

Нагадаємо, в цифровому порталі "Дія" з’явилася нова послуга. Тепер роботодавці, які працевлаштували ВПО, можуть подати заявку на отримання фінансової компенсації від держави.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.