Вівторок, 1 Жовтня, 2024

У Луганській області російські окупанти за минулу добу обстріляли завод "Азот", технікум та чисельну кількість багатоповерхівок. Поранення отримали четверо людей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Луганської ОВА Сергія Гайдая в Telegram.

За його словами, близько 40% усіх атак росіян 14 травня прийшлися на Сєвєродонецьк. Ще приблизно стільки ж – на Гірську та Попаснянську громади.

"Руйнувань дуже багато. Це – 11 багатоповерхівок у нових та старих районах міста, в декількох з них сталося займання квартир. Росіяни влучили в будівлю технікуму та продовжують нищити "Азот". Вчора зранку після чергового прильоту полум'я охопило один із виробничих цехів", – написав Гайдай.

Він зазначив, що отримали поранення три жителі Врубівки, у Новодружеську поранено жінку, зруйновано два будинки. Ще три – в Лисичанську, де ворог наніс авіаудар, два – в Рубіжному.

"Попаснянська та Гірська громади видаляються росіянами з мапи світу: стало відомо про дев'ять зруйнованих будинків в Комишувасі, чотири – в Тошківці, п'ять – в Золотому, два – в Троїцькому. У Комишувасі також є влучання в будівлі селищної ради та будинку культури. Є руйнування в Верхньокам'янці, Оріховому, Катеринівці", – додав Гайдай.

Нагадаємо, як раніше розповів голова ОВА, в Луганській області російські війська готуються провести два великі наступи на Сєвєродонецьк і для прориву на трасу Лисичанськ-Бахмут з боку Попасної та Білогорівки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.