Понеділок, 30 Вересня, 2024

Військові ЗСУ на південних рубежах оборони завдали російським військам суттєві втрати в живій силі і техніці, які за минулу добу склали 80 окупантів, 4 катери (3 знищені і 1 істотно пошкоджений), ЗРК "Тор", ударний безпілотник, 3 гаубиці і бойову машину десанту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Оперативного командування"Південь".

Відзначається, що протягом дня противник на лінії зіткнення в Херсонській і Миколаївській областях не виявляв активності, проте не припиняв артилерійські і мінометні обстріли і ракетні удари.

При цьому українськими Силами оборони було завдано поразки понад 120 цілей ворога.

"Біля острова Зміїний, який стає вже легендарним плацдармом феєричного зменшення сил і потужностей рашистів, точними атаками "Байрактарів" знищений десантний катер типу "Серна" з ЗРК "Тор", 2 десантно-штурмових катери типу "Раптор", а ще один істотно пошкоджений. 46 рашистів зі складу екіпажу і десанту відминусовані від живої сили ворога", – йдеться у зведенні.

Загальні втрати російських військ у південних регіонах за цю добу становлять 80 окупантів та 10 одиниць техніки, а саме:

катерний склад з 4 одиниць,
1 зенітно-ракетний комплекс "Тор",
1 ударний безпілотник-розвідник "Форпост", збитий вранці в Одеській області,
1 бойова машина десанту,
3 гаубиці.

"А в районі Станіслава в Херсонській області ворога позбавили ще й складу боєприпасів", – додали військові.

Раніше повідомлялося, що протягом 7 травня українські військові збили 14 повітряних цілей ворога, знищивши 1 вертоліт, 11 безпілотників і 2 крилаті ракети.

Нагадаємо також, що перед цим ЗСУ показали відео роботи "Байрактара" по російському катеру типу "Серна" біля острова Зміїний.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.